Podijeli članak

Tagovi

Povodom medijskih navoda da su čelnici iz ministarstva pravosuđa sugerirali tajno prisluškivanje Bijele kuće, američkog predsjednika Donalda Trumpa je to toliko uzrujalo da je izjavio kako se tu radi o "ustajalom smradu" koji će biti brzo uklonjen.

Naime, zamjenik državnog tužitelja Rod Rosenstein prošle je godine sugerirao da Trumpa treba tajno snimati kako bi se dokumentirao kaos koji vlada u Bijeloj kući i predložio ideju da se članovi predsjedničkog kabineta angažiraju na njegovom uklanjanju s tog položaja, ustavnim putem.

Naime, amandman 25. ustava SAD propisuje da predsjednik može biti proglašen "nesposobnim vršiti ovlaštenja i obavljati predsjedničku dužnost" na osnovu izjašnjavanja potpredsjednika i većine članova Kabineta.

Iako je Rosenstein demantirao te medijske natpise, Bijela kuća još nije reagirala. Međutim, Trump nije propustio osvrnuti se na taj događaj. 

"Pogledajte što se otkrilo u našem ministarstvu pravosuđa. Imamo sjajne ljude u tom ministarstvu, ali ima i onih zbilja loših. Vidjeli ste što se dogodilo s FBI-jem. Svi su razjureni", rekao je Trump, dodavši da se osjeća ustajali smrad, kojeg će se otarasiti.