Podijeli članak

Kao i gotovo na kompletnom tlu Europe (osim u Bjelorusiji) i u Bosni i Hercegovini traje hibernacija koju je izazvala pandemija koronavirusa. Sport je nestao s dnevnog reda, dvorane i stadioni su prazni, lopte miruju. U prvom planu je borba za našu sigurnost i zdravlje, a u toj borbi na svoj način sudjeluju i sportisti. U ovom slučaju nogometaši. Miloš Filipović povratnik je u redove Zrinjskog i dok zlo koje se proširilo po planeti nije obustavilo sve bio je jedan od najboljih nogometaša mostarskog kluba u nastavku sezone.

Sjajno krilo za Pogled.ba govorilo je o tome kako krati dane u koje je osim uobičajene svakodnevice ušla vanredna situacija.

"Prilagodio sam se, iako nije lako" - govori Filipović i dodaje:
"Držim se plana koji smo dobili u klubu. Izađem ranije ujutro, trčim, vratim se kući i odrađujem zadane vježbe. Poslije toga više nema aktivnosti van stana. Po cijeli dan gledam filmove, serije, igram playstation. Dan nekako prođe, nije lako, ali valja ispoštovati sve mjere propisane od kriznih stožera i posebno slušati savjete doktora i medicinskog osoblja" - kaže krilo Plemića.

Šta misliš kako će se rasplesti sva ova situacija, je li se realno nadati nastavku nogometne sezone?

"A ne znam, a stvarno mislim da ima mjerodavnijih da odlučuju o tome. Želje su jedno, mogućnosti i realnost nešto sasvim drugo i treće. Najbitnije je da ovo što je sada prođe bez prevelikih posljedica. Zdravlje je na prvom mjestu i tako svi treba da se ponašamo. Kažem opet, o nogometu i nastavku ima tko da odlučuje. Naravno je da nam fali normalan život, treninzi, utakmice, ali evo, svima nam je isto. Nadam se samo kao i svi da neće trajati predugo i da će biti izbjegnute velike posljedice" - rekao je Miloš Filipović za Pogled.ba

AU:B.B.