Podijeli članak

Subota je pred vratima a to znači da će Mostar vidjeti novi veliki gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Prednost domaćeg terena imat će Velež a prava je šteta što će navijači oba tima ovaj susret moći gledati samo preko TV ekrana pošto će postojati svi preduvjeti za pravi spektakl, no pravia su zasad takva kakva su. Jedan od nogometaša od kojih se najviše očekuje u Zrinjskom svakako je Miloš Filipović koji se nakon epizode u Grčkoj opet vratio u Mostar, u dres koji ga je afirmirao i u kojem se najbolje osjeća.

Miloša smo upitali u kakvom raspoloženju on očekuje predstojeći derbi, u kakvoj je formi i što očekuje od subotnje utakmice na stadionu 'Rođeni' u Vrapčićima.

"Pa sto se mene tiče sretan sam što je opet počelo prvenstvo" - govori Filipović i dodaje:

Drago mi je što se koliko toliko normalizirala situacija oko nogometa, iako moram se složiti da je  velika šteta što i dalje nema publike ali se nadam da će se i navijači ubrzo vratiti tamo gdje im je mjesto jer se ova igra igra uvelike i zbog njih. Što se mene tiče, kako idu utakmice, mogu reći da sam u sve boljoj formi. Iza sviju nas je jako dug period bez utakmica i potrebno je malo vremena da se uđe u pravu formu.

Utakmica protiv Olimpika bila je prva službena nakon skoro 5 mjeseci.

"Protiv Olimpika možda nismo bili najbolji i možda to nije izgledalo baš toliko dobro, ali najbitnije da smo i igrom koja nije ni blizu onog što mi možemo upisali tri boda na početku prvenstva. Slijedi nam utakmica protiv Veleža. Ne mislimo da nas čeka laka utakmica, ali mislim da smo mi u prednosti iz razloga što su oni izgubili prvu utakmicu a mi pobijedili, pa mislim da će oni imati veći pritisak rezultata. Svi u gradu isčekuju pobjedu, cijeli grad živi za tu utakmicu a mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da obradujemo sve ljude koji navijaju za Zrinjski" - kazao je Miloš Filipović.

AU: B.B.