Podijeli članak

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je nekoliko pisama predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. Posljednje pismo bilo je u vezi premještanja Veleposlanstva iz Tel Aviva u Jerusalem.

"Nekoliko puta sam pisao Trumpu, nastavit ću i dalje da pišem. Potrebno je da se zna da ima jedna politika predsjednika u SAD, ali i ostaci koje predsjednik nije mogao pobijediti, duboku državu", rekao je Dodik.

Na pitanje novinarke N1 da li je Trump ikada odgovorio Dodik je rekao: "Odgovor je ponašanje, stavovi i sve manje miješanje stranaca u BiH, to je odgovor".

Posljednje pismo uputio je 9. rujna u kojem je "pozdravio njegovu inicijativu za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata", i obavijestio ga je da kao "srpski član Predsjedništva BiH želio dati doprinos njegovoj inicijativi" tako što je predložio premještanje Veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jerusalem te kako želi da "BiH slijedi primjer SAD-a".

Kazao je kako njegovu inicijativu trebaju podržati i druga dva člana Predsjedništva, ali do toga na kraju nije došlo, piše N1.