Podijeli članak

Kapetan nigerijske reprezentacije John Obi Mikel pozvao je hrvatskog izbornika i reprezentaciju da budu profesionalni i ne odmaraju igrače u utakmici trećeg kola Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Islanda. Ta bi utakmica mogla odlučiti sudbinu Nigerijaca na Svjetskom prvenstvu.

Oni su u jučerašnjoj utakmici slavili protiv Islanda sa 2:0, što ih je ostavilo u igri za nokaut fazu. Nigerijcima treba pobjeda protiv Argentine u posljednjem kolu, a ako odigraju neriješeno potrebna im je mala pomoć Hrvatske protiv Islanda. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare rekao kako će u utakmici protiv Islanda odmarati neke igrače.

Mikel je, pak, poručio kako ne razumije Dalićevu odluku i smatra kako je to nepošteno prema drugim ekipama u skupini. “Mislim da to nije najbolja stvar koju može napraviti. Ovo je veliki turnir, ne možeš odmarati igrače. Hrvatska bi trebala biti profesionalna i protiv Islanda istrčati u najjačoj postavi. Nije u redu da se odmaraju neki igrači kako bi se pomoglo drugim momčadima”, smatra nigerijski kapetan.

Nigerija je protiv Argentine igrala četiri puta, a sva četiri puta su poraženi. Ipak, Argentina je na ovom Svjetskom prvenstvu u prilično lošoj formi. U prve dvije utakmice osvojili su samo jedan bod.