Podijeli članak

Argentinski nogometaš Lionel Messi osvojio je šesti put u karijeri Zlatnu kopačku koja se dodjeljuje vodećem strijelcu u europskim prvoligaškim nogometnim natjecanjima.

Na početku nove sezone, nogometaš Barcelone se muči s ozljedom, ali i sam nogometaš shvaća da nije više mlad kao nekad i da se mora drugačije brinuti o tijelu.

- U glavi je sve u redu, misliš da imaš i dalje 25 godina i da možeš raditi sve kao i inače. No, tijelo ima drugačija pravila i moraš biti pažljiviji nego prije. Potrebno je prilagoditi se na proces i raditi drugačije pripreme te trenirati uoči utakmica, rekao je Messi u razgovoru za Marcu.

Usporedio je Messi sadašnju Barcelonu s onom koju je vodio Pep Guardiola.

- Prošlo je puno vremena. Došli su novi igrači, mislim da su trojica ili četvorica ostala iz te ere. Momčad se mijenja i prilagođava igračima koji dolaze svake sezone, objasnio je bio Messi.

Dobio je i pitanje o mogućem odlasku iz Barcelone, kao što je Cristiano Ronaldo napustio Real i otišao u Juventus.

- Svi imaju svoje ciljeve. Nikad nisam imao potrebu napustiti Barcelonu, najbolji klub na svijetu, uživam ovdje trenirati, volim grad. Uvijek znam što su klupski ciljevi i ne trebam ih tražiti negdje drugdje, zaključio je Messi.