Podijeli članak

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Reala iz Madrida Luka Modrić petu je godinu zaredom izabran u najbolju momčad svijeta u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), dok je za najboljeg igrača u prošloj sezoni izabran Lionel Messi.

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta koji je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić. 

Podsjetimo, u izboru su sudjelovali kapetani i izbornici reprezentacija, a zanimljivo je istaknuti da su Luka Modrić i Zlatko Dalić zajedno sjajnom Argentincu dali samo bod.

Modrić je na prvo mjesto svrstao Cristiana Ronalda (pet bodova), na drugo Edena Hazarda (tri boda) i tek onda Messija, dok je Dalić najviše bodova dao Mohamedu Salahu, pa zatim Cristianu Ronaldu i Edenu Hazardu.

Dodajmo tome da je izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević najviše bodova dao Ronaldu, da je isto učinio i Igor Štimac (Indija) da se Robert Prosinečki složio s Dalićem i pet bodova dao Salahu, dok je Zdravko Logarušić (Sudan) jedini od Hrvata prvo mjesto dodijelio Lionelu Messiju. 

Petar Šegrt (Maldivi) priklonio se mišljenju da je nagradu najviše zaslužio Virgil van Dijk, a Romeo Jozak nije glasovao uime Kuvajta. 

KOMPLETAN POPIS MOŽETE PRONAĆI OVDJE.