Podijeli članak

Lionel Messi je cijeli život u Barceloni. Katalonski div se ne može zamisliti bez argentinskog čarobnjaka, baš kao što ne možemo zamisliti Lea u bilo kojem dresu osim u onom Blaugrane.

Ipak, Messi je u opširnom intervju za RMC otkrio kako je 2014. bio na korak do napuštanja Barcelone, nakon što su on i otac optuženi za poreznu prijevaru.

''Problem s državom bio je najteži za mene. Ljudi nisu znali što se događa. Prvo su krenuli na mene, srećom, djeca su bila mala. Nisam želio napustiti Barcelonu, ali sam želio otići iz Španjolske. Nisu me razumjeli i više nisam želio ostati ovdje'', rekao je Messi pa je komentirao napise da je bio protiv dolaska Griezmanna u Barcelonu:

''Laž je da nisam želio Griezmanna. Prošle godine sam rekao da je on jedan od najboljih nogometaša, a takvi su uvijek dobrodošli. Želio sam iz istih razloga da dođe i Neymar.Teško je svakom igraču koji dolazi ovamo i koji ne zna kako Barca funkcionira. Griezmann je inteligentan igrač vrhunske kvalitete, na kraju će se prilagoditi.''

Otkrio je i Messi da mu je najbolji gol onaj glavom u finalu Lige prvaka 2008., a da je najbolja momčad protiv koje je igrao reprezentacija Španjolske.

Kao najbolju utakmicu istaknuo je pobjedu u polufinalu Lige prvaka protiv Reala 2:0, a kao najboljeg trenera naveo je Pepa Guardiolu, a dodaje da mu je Luis Enrique blizu, prenosi Index.hr.