Podijeli članak

Nakon što ju je Krešo Beljak na Twitteru prozvao zbog njezinog komentara oko skidanja ploče s pozdravom 'Za dom spremni' u Jasenovcu, narugavši se pritom kako su je nekoć zvali 'Crvena Meri', pjevačica Meri Cetinić objavila je novi status na svom Facebook profilu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Očito potresena što je mnogi zadnjih dana prozivaju zbog stare snimke pjesme 'Poziv u borbu' koju je pjevala osobno Josipu Brozu Titu, pjevačica je putem Facebooka odlučila svih uvjeriti kako njeno domoljublje nije svježega datuma, prepričavši kako je još početkom 80-ih pjevala ispod Hrvatske zastave, zbog čega je kasnije imala velikih problema.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

"Kad su početkom osamdesetih moje pjesme postale jako popularne: Lastavica, U prolazu i druge, počeli su pozivi hrvatskog iseljeništva da dodjem pjevat u Canadu, Australiju....Tako sam 1983. dobila poziv da pjevam na Kanadsko-Hrvatskom folklornom festivalu u Sudbury, Canada.

Noć prije putovanja u Canadu, zvao me je netko da dodjem na razgovor u Zagrebu. Tamo sam razgovarala s jednim muškarcem koji mi je objašnjavao da ne bi smjela ići, da neću valjda pjevati ispod hrvatske zastave!?

Ipak, otišla sam, jer nisam vidjela nikakav razlog zašto ne bi smjela ići pjevati našim ljudima koji su se u slobodnom svijetu izjašnjavali kao Hrvati i imali svoje festivale na kojima se gajila hrvatska tradicija, folklor, tamburice, plesovi....u zemlji u kojoj žive daleko od domovine.

Međutim, kad sam se vratila više ništa nije bilo isto....počele su kružit neke čudne glasine o meni, jedan kolega iz muzičke škole koji je bio urednik na jednom radiju mi je povjerio da me je morao skinut s radija...."