Podijeli članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u izjavi za N1 televiziju  potvrdio je da je oružje pronađeno u jednom stanu u Sarajevu te da postoji mogućnost da su određeni državljani BiH umiješani u cijeli slučaj.

"Oružje je pronađeno u jednom stanu. U tijeku su istražne radnje, još uvijek je rano donositi ocjene, ali postoji mogućnost da su određeni državljani BiH umiješani u cijeli slučaj", rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić komentirajući privođenje dvojice migranta u vezi s posjedovanjem vatrenog oružja.

Mektić je u izjavi za N1 pojasnio da se u istragu uključila SIPA, ali i neke međunarodne sigurnosne organizacije, no nije želio precizirati koje. On je još jednom podcrtao da su istražne radnje u tijeku.

"Oni, migranti, imaju neku svoju teoriju o posjedovanju tog oružja. Mi provjeravamo sve što su nam rekli, no ne mogu Vam, zbog istrage sada reći što tvrde", zaključio je Mektić.

Ministar sigurnosti je pojasnio da još uvijek nije utvrđeno za što je pronađeno vatreno oružje bilo namijenjeno, niti da li su migranti imali neki plan.

Podsjećamo, MUP SŽ uhitio je dvije osobe, A. M. iz Sirije i D. A. iz Alžira i pronašao određenu količinu oružja tijekom jučerašnje akcije.