Podijeli članak

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u službeni posjet Beogradu tijekom kojeg će nazočiti obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda, javlja Fena. 

Medvedeva je na zračnoj luci "Nikola Tesla" dočekala srbijanska premijerka Ana Brnabić.

Očekuje se da će ruski premijer u razgovorima sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić potvrditi snažno povijesno prijateljstvo dva naroda, javljaju 'Novosti'.

Medvedev dolazi u Beograd u okolnostima kada se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, pojačavaju pritisci na Srbiju, a američka diplomacija ubrzava donošenje konačnog rješenja, pa se očekuje da će o svemu tome biti riječi u razgovoru s Vučićem.

Srbijanski predsjednik će Medvedevu biti domaćin, najprije, na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gdje će nazočiti prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019".

Popodne će u Palati Srbija Vučić i ruski premijer razgovarati "tet-a-tet", i tom prilikom vjerojatno razmijeniti stavove o najaktualnijim pitanjima međusobne suradnje u kojoj značajno mjesto imaju i otvorena politička pitanja u regiji.

Ruski premijer bit će gost i posebne sjednice Parlamenta na kojoj će se obratiti zastupnicima, a od 20 sati sa svojim domaćinom nazočit će svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.