Podijeli članak

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved izjavio je u subotu u Vukovaru kako je vukovarski Vodotoranj, koji je u petak svečano otvoren, simbol obrane Vukovara i Hrvatske - danas i ubuduće.

Svi moramo biti ponosni na dovršetak njegove obnove, dodao je.

Kazao je kako je Vlada projekt obnove Vodotornja podržala od samog početka te je na sjednici održanoj 2016.  u Vukovaru Vlada donijela odluku o podršci projektu u kojoj god to mjeri to bude potrebno te je u njegovu obnovu uložila više od 20 milijuna kuna.

- Kao što je do sada bio simbol hrvatskog zajedništva, uvjeren sam da će Vodotoranj to biti i u budućnosti. Ovo je izrazito snažan doprinos očuvanju sjećanja na žrtvu i herojsku obranu Vukovara, rekao je Medved nakon što je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, zajedno s ministrom obrane Marijom Banožićem, položio vijenac i zapalio svijeću.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved također je ocijenio kako obnovljeni Vodotoranj odašilje snažnu poruku hrvatskom narodu da gradimo društvo perspektive, ali i ne zaboravljamo povijest i žrtvu u Domovinskom ratu.

Govoreći o ovogodišnjem obilježavanju 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, podsjetio je kako je Vlada prošle godine taj dan proglasila državnim praznikom i neradnim danom.

- Ovo što je specifično za ovu godinu je pandemija koronavirusa koja nas usmjerava i ograničava u organizaciji svih događanja pa tako i u ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja. Grad Vukovar je napravio nekoliko prijedloga, a ja sam za sljedeći tjedan sazvao sastanak u ministarstvu na koji sam pozvao i gradonačelnika Vukovara i načelnika Škabrnje, kao i ravnatelja HZZO-a, rekao je Medved.