Podijeli članak

Studentski centar Zenica (SCZ) prenamijenjen je za smještaj medicinskog osoblja Županijske bolnice Zenica (KBZ), potvrdio je za Fenu direktor SCZ Dino Eminović.

Napominje da su postupili prema odluci Županijskog stožera civilne zaštite Zeničko-dobojske županije, te su oslobodili prvi kat za smještaj zdravstvenih radnika.

- Oslobodili smo sobe za odmor liječnika, koji iz predostrožnosti, da eventualno ne bi prenijeli zarazu na ukućane, ne idu kućama u ovo vrijeme borbe protiv koronavirusa.

Naš je kapacitet 228 kreveta, ali, zbog ovakve situacije, medicinare smještamo pojedinačno u sobe. Do sada smo popunili trećinu naših kapaciteta, jer su nam liječnici počeli pristizati prekjučer - napominje Eminović.

Zanimljivo je kako je SCZ, koji djeluje pri Univerzitetu Zenica, pozvao sve studente-korisnike njihovih usluga da dođu te sami preuzmu osobne stvari.

- Studentima smo ostavili dovoljno vremena da dođu i preuzmu svoje stvari. Nitko nije rekao da neće doći, ali ako se slučajno i dogodi da iz bilo kojeg razloga netko ne može doći, naravno da ćemo, bude li potrebe i za njihovim sobama, na odgovarajući način spakirati njihove stvari te ih sačuvati - rekao je Eminović.

Sretna je okolnost, ističe on, što je većina studenata-stanara tog centra iz općina i gradova ZDŽ-a i Srednjobosanske županije.