Podijeli članak

Medicinske sestre i tehničari općeg ili pedijatrijskog smjera, pored diplome koju prilažu, potrebno je da imaju dokaz o položenom stručnom ispitu i bh. državljanstvo kako bi sudjelovali u projektu zapošljavanja medicinskog osoblja u Njemačkoj.

Za ovaj način zapošljavanja medicinskih radnika postoji veliko interesiranje, a koordinator projekta Agencija za rad i zapošljavanje BiH podsjeća da su  intervjui sa Federalnom saveznom službom za posredovanje iz SR Njemačke – ZAV o prijemu u projekt, od 26. listopada 2020. godine te da je javni poziv otvoren tijekom cijele godine i dostupan je na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Točni termini intervjua, koji će ove godine prvi put biti održani online zbog pandemije virusa COVID-19, bit će objavljeni do 15. listopada 2020. godine.

Također, važan podsjetnik za aplikante je da je na pomenutoj web stranici ove državne agencije, moguće naći sve osnovne podatke o projektu s potrebnim obrascima, te da ne moraju poznavati njemački jezik da bi sudjelovali u projektu posredovanja za zapošljavanje.

Projekt Triple Win kojeg implementira Njemačko društvo za međunarodnu suradnju – GIZ, u Bosni i Hercegovini već niz godina najsigurniji je vid posredovanja za rad medicinskog osoblja u Njemačkoj, s obzirom na to da je utemeljen na Sporazumu Agencije za rad i zapošljavanju BiH i Savezne agencije za rad SR Njemačke. Inače, projektom Triple Win se ne posreduje drugim zanimanjima, osim medicinskim sestrama i tehničarima općeg ili pedijatrijskog smjera.

Dokumentacija se dostavlja isključivo poštom i to Agenciji za rad i zapošljavanje BiH (Đoke Mazalića 3, Sarajevo) a rok za slanje za listopadski intervjue s poslodavcima je srijeda, 30. rujna 2020. godine. Prijave koje stignu do petka, 2.10.2020. godine će također biti uvažene, priopćeno je iz Agencije.