Podijeli članak

Za vrijeme zabave koju su u subotu organizirali studenti u blizini Greenvillea u Teksasu, došlo je do pucnjave, pri čemu su poginule dvije osobe, a 14 ih je ozlijeđeno.

Policija još uvijek traga za napadačem koji je otvorio vatru na studente.
"Zbog različitih opisa napadača koje su nam dale osobe koje su bile na zabavi, u ovom trenutku, nažalost, nemamo sigurne informacije o izgledu osobe koja je pucala. Žalosno je što nam svjedoci nisu mogli dati bolji opis“, rekao je Randy Meeks, šerif okruga Hunt, a prenosi CNN.
 


Tri žrtve u kritičnom stanju

Pucnjava je započela oko 23.45 sati u subotu u klubu The Party Venue, na slabo naseljenom dijelu autoceste 380. U Greenvilleu živi 27.000 stanovnika, a nalazi se sjeveroistočno od Dallasa.

"Kada je počela pucnjava, došlo je do potpunog kaosa. Ljudi su bježali, a policija je pokušala locirati počinitelja“, kazao je Meeks.
 


Zabavu je organizirala grupa Good Fellows, koju čine studenti sveučilišta Texas A&M University-Commerce. 12 osoba je ranjeno, a ostale žrtve pretrpjele su posjekotine i druge ozljede prilikom bijega kroz prozore. Pet žrtava nalazi se u bolnici, a stare su između 19 i 21 godine. Tri su u kritičnom stanju.

"Prvu žrtvu je ciljao"

Istražitelji još nisu identificirali osumnjičenog i njegov motiv. Prema dosadašnjim informacijama, smatra se da je ušao na stražnja vrata kluba u kojem je bilo više stotina ljudi. Jedan svjedok rekao je da je napadač ciljao prvu žrtvu, a zatim nasumično pucao po ostalima.

Na zabavi je bilo oko 750 ljudi, od kojih je oko 90% bilo mlađe od 20 godina ili u ranim dvadesetima. Tulum se održavao u klubu nalik skladištu koji se obično iznajmljuje za vjenčanja, srednjoškolska i studentska druženja te druge privatne zabave.