Podijeli članak

Nakon osam i po mjeseci, zastupnici u Hercegovačko - neretvanskoj županiji će sjesti u zastupničke klupe i početi raditi. Blokada rada koju je provodila SDA, odnosno, prvi čovjek ove stranke Šerif Špago, rezultirala je s tim da su brojni procesi blokirani i sada ih treba početi žurno rješavati.

Kako je za Pogled.ba rekao zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ Tomislav Martinović, rad je potrebno u idućim mjesecima intezivirati kako bi se propušteno vrijeme nadoknadilo. 

-.Sada kada su konačno stvoreni uvjeti za rad, moramo tempo održavanja sjednica i donošenja odluka ubrzati i očekujem od svih kolega takav način ponašanja i rada - rekao je Martinović za naš portal.

Dodao je kako je jako važno da se u što kraćem roku riješi pitanje Saudijskog kredita za zdravstveni sustav HNŽ-a jer je kreditor dva puta već upozorio kako će povući odobrena sredstva ukoliko i dalje budu neiskorištena.

-Govorimo o 33 milijuna maraka i novoj zgradi Klinike za dječje bolesti. Ti projekti će pokrenuti mnoge procese u županiji i što je najvažnije osigurati daleko bolje uvjete za liječenje djece nego je to sada slučaj. Imamo informacije kako će uskoro krenuti realizacija projekta i ne smijemo dopustiti nikakve nove blokade po ovome pitanju  - naglasio je Martinović u izjavi za Pogled.ba.

Dodao je kako je i pitanje kreditnog zaduženja županije zbog projekata energetske učinkovitosti jako važno jer također zadire u zdravsteni sustav.

-Pet objekata koji će se raditi u sklopu kredita energetskle učinkovitosti su i domovi zdravlje u Čapljini i Čitluku. Radi se o izuzetno važnim projektima koji ne samo da će smanjiti potrošnju energije u spomenutim objektima nego će omogućiti i bolje uvjete za liječenje pacijenata - zaključio je Martinović u izjavi za Pogled.ba.