Podijeli članak

Kada mlade dizajnerice udruže svoje umijeće i volju za predstavljanjem vrhunskog originalnog proizvoda dobijete butik MANK. Ovo je još samo jedan primjer kako mlade osobe žele ostati u BiH i raditi prepoznatljive kreacije s potpisom iz naše države. Njihova kreativnost i želja dovela ih je do zadovoljnih kupaca.

Koliko Vam je trebalo vremena da organizirate otvaranje butika?
MANK je modni brend koji se Mostarskoj publici predstavio u svibnju 2016. godine sa svojim prvim dućanom u ulici Splitska 80, Mostar. Na projektu smo počeli raditi već početkom 2014. godine i trebalo nam je više od godinu dana da finaliziramo tim, strategiju te naše prve komade.

Kako ste došli na tu ideju?
Osnivači MANK-a su dvije poslovne žene koje iz vlastitog iskustva znaju koliko je bitna kvaliteta odjeće koju nose da bi se ugodno osjećale tijekom dugog radnog dana. Inspiracija za MANK je upravo takva poslovna žena, koja većinu dana provodi izvan kuće. Naše istraživanje je pokazalo da na tržištu nedostaje odjevnih komada koji su od prirodnih i visokokvalitetnih materijala, a cijenom ipak pristupačni. Tako smo počele razmišljati o stvaranju jednog takvog brenda i evo nas - u ostvarivanju kako tuđih tako i naših želja.  

Koji materijali su najviše traženi?
Najtraženiji su prirodni materijali: vuna, pamuk, svila, lan.

Radite po mjerama kupaca. Možete li izdvojiti neke posebne zahtjeve?
Radimo samo korekcije postojećih kreacija po želji; skraćivanje, sužavanje i slično. Jako velika potražnja za svečanim haljinama nas je motivirala da radimo i na tome, tako da će se uskoro na našim vješalicama pronaći i večernje haljine.

Jeste li sudjelovale na modnim revijama?
Još smo mladi za revije. Prije nego stupimo na takvu scenu htjeli bismo izbaciti par kolekcija.

Otkuda crpite inspiraciju za svaku novu kolekciju?
Inspiracija su nam uvijek profinjene dame neovisno o njihovim godinama i nacijama, koje cijene jednostavani autentičan dizajn.  Međutim, naše dizajnerice lako pronalaze inspiraciju u svemu te   nije neobično čuti nakon gledanja u nebo: “Ej, imam ideju!”

Što možemo očekivati od ove jesenske kolekcije?
Kolekcija za jesen je već izašla na naše police i možete je vidjeti na našoj Facebook ili Web stranici. Većina kolekcije je ispunjena profinjenim haljinama, te jako nosivim ženskim odijelima. Ono što mi posebno želimo naglasiti je da su naši komadi nosivi u svakoj prilici; business i casual.


Želite li se u budućnosti okrenuti i stranom tržištu?
Budući da mi živimo u Beču definitivno nam je cilj dovesti Mank i na austrijsko tržište. Prije Austrije voljele bismo vidjeti Mank u više gradova BiH.

Koja je Vaša poruka za sve osviještene dame i što bi im preporučili da svakako posjeduju u svome ormaru?
Naša poruka za osviještene dame je “manje je više”. Jednostavnost i profinjenost su neodoljiva kombinacija i zato smatramo da bi svaka takva dama u svom ormaru trebala imati jednu Mank kreaciju.MANK Fashion store se nalazi:

Adresa: Splitska 80, 88000 Mostar, B&H
Tel: +37 (0) 36 320 062   |   + 37 (0) 63 319 606
E-Mail: [email protected]
Web: www.mank-line.com
Facebook: www.facebook.com/MANKstore/


Radno vrijeme:
Pon-Pet: 09:00- 21:00
Sub: 09:00-17:00


Monika Petrić za Pogled.ba