Podijeli članak

Tagovi

 

 

 

S obzirom da u Usori nije postojao ženski klub, Martina je počela trenirati s dječacima i sudjelovati u zabavnim školama nogometa. Uskoro su njezin talent zapazili iz jednog zeničkog kluba u kojem je igrala pune dvije godine. No, kada se ugasio taj klub mlada Martina je prešla u ŽNK Čelik iz Zenice. Nastupajući za zenički Čelik zapazili su je i iz reprezentativnog tabora, pa je uskoro uslijedio poziv za kamp reprezentacije BiH.

 

 

Nakon godinu i pol igranja za Čelik prešla je u ŽNK Mladost, s kojim je do sada osvojila dvije titule doprvaka države i kupa BiH te brojne medalje na malonogometnim turnirima. U međuvremenu je imala i nastupe za U-19 reprezentaciju BiH. Nakon brojnih međunarodnih turnira (Danska, Belgija, Ukrajina, Njemačka, Hrvatska…) vrhunac njezinih putovanja obilježio petnaestodnevni boravak na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi, gdje je sa suigračicama iz BiH, Crne Gore i Srbije nastupala za momčad Football Friends.

 

 

Iako su mnogi treneri isticali njezine kvalitete i talent, Martina je ostala samozatajna djevojka kojoj je jedina preokupacija igranje nogometa i uživanje u istome. "Ne volim se hvaliti, jer smatram da koliko god dobro igrala, to uvijek može i mora biti bolje, naravno uz veliku želju i volju za tim." – kazuje ova talentirana nogometašica.

 

 

Martina navija za zagrebački Dinamo i madridski Real, a njezini uzori su Cristiano Ronaldo i najbolja svjetska nogometašica Brazilka Marta. Poticaj za njezin razvoj i športski uspjeh pronalazi u obitelji i sadašnjem treneru Velimiru Subanu koji su uvijek uz nju i koji joj daju najveću podršku. Jedna od njezinih ambicija je 'nedosanjani' san, tj. transfer inozemstvo gdje bi imala bolje uvjete za uspjeh i treniranje.

 

O nogometu Martina ima samo riječi hvale i oštro se suprotstavlja tvrdnjama kako je nogomet muški šport. "Nogometom se može baviti, a ako želite vidjeti dobre poteze na utakmicama trebate doći gledati upravo djevojke“. – zaključuje Martina i poziva djevojke da se što više uključe u ovaj šport.

 

Pripremio: Ivan Kraljević