Podijeli članak

Novoosnovana "Nova ljevica" izgleda ima novi problem. U javnost je izašla snimka iz nepoznatog perioda u kojoj njen predsjednik Dragan Markovina iznosi niz šovinističkih i vulgarnih primjedbi na račun Mostaraca muslimana ali i Hrvata. U izjavi očigledno odgovara na pitanje "što misli o povratku u Mostar". 

Nova ljevica je sastavljena uglavnom od kadrova u podmakloj životnoj dobi a jedan od poznatijih mlađih članova ekipi "novih ljevičara" je i bivši predsjednik Hrvatske, šezdesetogodišnji Ivo Josipović. Kako komentira sarajevska Slobodna Bosna: "novu nadu "nove" hrvatske ljevice predstavlja i sam predsjednik stranke, 35-godišnji povjesničar Dragan Markovina, koji je u hrvatsku ali i bh. javnost na velika vrata ušao kao politički komentator, pisac kolumni i čest gost na političkim skupovima i konferencijama."
 
No, o kakvom se tu stručnjaku i intelektualnom kapacitetu uistinu radi, najbolje svjedoči sljedeći video u kome Markovina, odmjereno, akademski, poručuje kako ne može živjeti u istočnom dijelu Mostara jer mu se "islamski tradicionalizam i pokrivene djevojke - gade".
 
Markovina je na našim prostorima ostao upoznat "povijesničar" sa sklonostima bošnjačkog tumačenja moderne povijesti pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li ostati rado viđen gost u istočnom Mostaru.