Podijeli članak

U četvrtak, u Domu HDZ-a BiH održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH. Na sjednicama središnjih tijela usvojen je Plan rada Kluba utemeljitelja u narednom razdoblju. Planom rada predviđen je rad na dovršetku ustroja Kluba na županijskoj/regionalnoj razini i Distriktu-Brčko te evidenciji  članstva Kluba.

Predsjedništva Kluba je imenovalo odbore koji će se baviti promicanjem vrijednosti političke baštine HDZ-a BiH i Domovinskog rata, te prikupljanju i zaštiti povijesne građe o osnivanju i djelovanju HDZ-a BiH promičući tradicionalnu političku misao koju HDZ BiH već treće desetljeće baštini i prakticira u političkom životu BiH.

Predsjedništvo Kluba je za glavnog tajnika Kluba imenovalo Maria Grgića.

Članovi središnjih tijela su ponovno istaknuli ulogu Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH u okupljanju članova HDZ-a BiH iz razdoblja utemeljenja stranke koji žele pridonijeti nastavku očuvanju kontinuiteta i izgradnje Hrvatske demokratske zajednice na izvornim načelima utemeljenja HDZ-a BiH u okviru Programa HDZ-a BiH, stoji u priopćenju Ureda za informiranje.