Podijeli članak

Jučer je nova uprava Elektroprivrede HZ HB održala svoju treću sjednicu. Prvu u prostorijama generalnog direktora. Naime, jučer je izvršena primopredaja dužnosti, a novi generalni direktor Marinko Gilja je ušao u svoj ured, piše Večernji list

- Povjerenstvo za primopredaju je ušlo u prostorije generalnog direktora. Naime, on iz zdravstvenih razloga nije mogao doći, nalazi se na liječničkom promatranju. Dobili smo potvrdu da je otvorio bolovanje. Povjerenstvo je izvršilo primopredaju, rekao je za Večernji jučer Gilja. Dodao je kako se stanje u tvrtki normalizira, te kako je konačno prekinuta agonija koja je trajala tijekom ovoga tjedna. 

- Ljudi se sada vraćaju svome poslu nakon što smo imali stanje u kojem su bili zbunjeni posljednjim događajima. Od danas stanje je normalno i mi ćemo krenuti s procesom konsolidacije, utvrđivanja činjeničnog stanja i pravde za buduće djelovanje, dodaje Gilja. 

Najavio je kako će stanje u tvrtki analizirati neovisna revizija i stručne službe unutar EP HZ HB. Naveo je kako će analiza biti gotova za nekoliko tjedana, a nakon toga će njeni rezultati biti predani Nadzornom odboru Elektroprivrede HZ HB i drugim tijelima koja će se baviti rezultatima rada bivše uprave. 

- Svi su članovi nove uprave na svojim radnim mjestima, izvršena je primopredaja, radi se u punom kapacitetu. Pred nama je puno posla i svi ćemo morati dati svoj maksimum kako bismo ispunili ciljeve koje smo sebi postavili, ističe Gilja. Na kraju je komentirao i informaciju kako je protiv njega, predsjednika Nadzornog odbora i policijskih službenika podnesena kaznena prijava. 

- Dvoje bivših zaposlenika Uprave je prijavilo mene, predsjednika Nadzornog odbora i policijske službenike kako smo napravili neke prekršaje. Tu je riječ o agoniji. Govoriti da smo mi radili protivno našim ovlastima je čisto nepoznavanje propisa, zaključio je Gilja. 

Već idući tjedan je najavio brojne aktivnosti nove uprave, a očekuje se kako će se unutar tvrtke idući tjedan riješiti i kadrovska pitanja. Veliki broj njih je riješen u prvih nekoliko dana Giljina mandata, a ostatak kadrovske križaljke će biti završen tijekom idućega tjedna, kao i još neke proceduralne stavke.