Podijeli članak

Cristiano Ronaldo oduvijek je bio veliki dobrotvor, pokazao je svoju humanu stranu i sada kada se cijeli svijet bori s pandemijom koronavirusa. Međutim, unatoč pisanju španjolske Marce Portugalac (još) nije odlučio svoje hotele u Lisabonu i Madeiri pretvoriti u privremene bolnice u koje će biti smješteni zaraženi od koronavirusa.

Uz vijesti koja je naknadno izbrisana pisalo je da će besplatno ustupiti svoje nekretnine, ali i pokriti troškove liječenja zaraženih i platiti liječnike i medicinsko osoblje koje će brinuti o onima koji su pozitivni na virus Covid-19.

Ronaldo je trenutačno u samoizolaciji na rodnoj Madeiri. Nije se oglasio vezano uz ovu vijest, no prije dva je dana na društvenim mrežama napisao:

- Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju svih nas. Pišem vam ne kao nogometaš, nego kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto svime što se događa i što utječe na cijeli svijet. Bitno je da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih tijela o tome kako se nositi s trenutnom situacijom. Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao moj suigrač Daniele Rugani i moja podrška zdravstvenim profesionalcima koji kako bi spasili druge riskiraju svoje živote.