Podijeli članak

Toronto Raptorsi osvojili su prvi NBA naslov u povijesti pobijedivši Golden State Warriorse 4:2 u finalnoj seriji, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to je Španjolac Marc Gasol, piše index.hr.

On je bio karika koja je nedostajala Raptorsima, posljednji dodatak šampionskoj momčadi, doveden u veljači posljednjeg dana prijelaznog roka. Cijelu NBA karijeru do tada je 34-godišnji Gasol proveo u Memphisu, a samo nekoliko mjeseci nakon odlaska osvojio je prsten.

Budući da je njegov stariji brat Pau 2009. i 2010. bio prvak s LA Lakersima Kobea Bryanta, Gasoli su postali prva braća s NBA prstenom u povijesti.

Pau je u Lakersima završio također nakon trejda iz Memphisa, u veljači 2008., a u paketu koji je klub iz LA-a poslao Grizzliesima bila su prava na Marca, kojeg su draftirali prethodnog ljeta, ali u NBA je došao sa sezonom odmaka.

I Pau je nekoliko mjeseci nakon trejda iz Memphisa zaigrao u finalu, ali Lakersi su tada izgubili od Bostona. Sve je nadoknadio u iduće dvije godine, kad su Lakersi osvojili svoja posljednja dva naslova.