Podijeli članak

Hrvatska reprezentacija u nedjelju u 17 sati protiv Francuske igra za naslov svjetskog prvaka.

Mario Mandžukić jedan je od igrača koji najviše voli ovakve, velike utakmice. Sudjelovao je u oba gola protiv Nigerije u skupini, zabio je Dancima, asistirao Kramariću protiv Rusije i zabio je za finale protiv Engleske. Pred kraj te zadnje utakmice tresli su ga grčevi, ali je Mandžukić stisnuo zube.

"Umor? Da me sad netko pita da idem igrati, odradio bih. S druge strane, naravno da smo umorni, osjetimo to svaki dan i poslije svake utakmice. No, sva ta pozitivna energija među nama i koju dobivamo od ljudi iz Hrvatske i cijelog svijeta nas ispunjavaju i tjeraju dalje. Bit će snage, osobito nakon utakmice protiv Engleske koja nas je dodatno napunila samopouzdanjem", rekao je Mandžukić u emisiji Presing Igora Štimca.

Objasnio je da se od prvog dana vidjelo da je reprezentacija spremna na nešto veliko.

"Mi smo od samog početka vjerovali da možemo jako puno, ali nismo s time željeli previše u javnost. Ja sam od prvog dana u očima suigrača vidio taj neki sjaj i želju da nešto napravimo. To osjetiš svako jutro, na svakom doručku, na asvakom treningu"; rekao je Mandžukić i dodao:

"Nikad se nisam bolje osjećao. Znam da imam već 32 godine, ali se osjećam kao da imam 25 ili 26. Pun sam energije i planiram igrati na vrhunskom nivou najmanje tri, četiri godine, a možda i više".