Podijeli članak

Viceprvak svijeta s Hrvatskom, Marko Pjaca, teško je ozlijedio ligamente lijevog koljena na treningu Fiorentine. Pjaca je prije dvije godine također ozlijedio ligamente, ali desnog koljena na prijateljskoj utakmici Hrvatske protiv Estonije.

Pjaca je dobio brojne poruke podrške, a kako piše Index.hr među prvima su ih na društvenim mrežama objavili Domagoj Vida i Mario Mandžukić.

"Ti najbolje znaš koliko je strpljenja i rada potrebno za povratak nakon teže ozljede, isto tako već znaš da imaš to u sebi. Sretno s operacijom i oporavkom, uz tebe sam", napisao je Mandžukić na Instagramu.

"Ozljede su najteži dio našeg posla i zato mi je izuzetno žao zbog ozljede koljena, Ali, najjači smo kad je najteže. Marko, svi smo uz tebe, radujem se da ponovno ovako uz osmijeh idemo jedan na drugoga na treningu Hrvatske. Sretno!" dodao je Domagoj Vida. 

Marko Pjaca je 2016. godine prešao iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura. No nakon ozljede u Estoniji uslijedile su posudbe u Schalke 04 i Fiorentinu, ali ni u tim klubovima naš se napadač nije uspio nametnuti kao neupitan član udarne postave.

Zbog ove ozljede Pjaca neće biti na raspolaganju ni izborniku Zlatku Daliću na početku kvalifikacija za Euro 2020. godine, protiv Azerbajdžana u Zagrebu 21. ožujka i Mađarske u Budimpešti tri dana kasnije.