Podijeli članak

Počinje ročište u Sarajevu na kojemu će se odlučivati o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj. 

Kako javlja Dnevni avaz, Mamić je u prisustvu svog odvjetnika Zdravka Rajića stigao na sud nešto prije 13 sati te se kratko obratio okupljenim medijima. 

"Ne očekujem ništa specijalno. Ono što se za mene najznačajnije dogodilo je ovaj dokument kojim je Hrvatska potkrijepila svoj zahtjev za izručenje, ali isto tako mišljenje Tužilaštva BiH. Koliko se ja razumijem u pravo, a mislim da se razumijem vrlo dobro, Tužilaštvo je apsolutno konstatiralo da ne postoje razlozi za moje izručenje, tako da idem s optimizmom na ovaj sudski postupak, pa šta Bog da", rekao je Mamić.

Mamić je kazao i kako je predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske korumpiran. 

"Stojim iza toga da je predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske jedna višestruko korumpirana osoba", kazao je Mamić. 
 

Šef Vrhovnog suda šokiran Mamićevim optužbama da je korumpiran i pokvaren

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio je na optužbe bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića da je 'nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda'. Mamić je tu izjavu dao u Sarajevu, gdje na Sudu BiH traje ročište na kojem se odlučuje o zahtjevu hrvatskog Ministarstva pravosuđa o njegovu izručenju Hrvatskoj.

'Meni je žao što čovjek s kojim sam se sreo dva puta u prolazu može i ima dovoljno hrabrosti da tako nešto kaže. Na to ne mogu ništa odgovoriti nego - sretno mu bilo sa svim što radi. U svakom slučaju to je vrlo ružno i nije dostojno nikoga pa ni nekoga tko se nalazi u takvoj situaciji kao Zdravko Mamić', kazao je Đuro Sessa za N1.

Upitan koliko su Mamićeve optužbe opasne, kazao je:

'Opasne su ukoliko se budu uzimale za ozbiljno. Ako se bude uzimalo u obzir tko govori, a ne što govori, onda neće biti opasne, nego će ih se uzeti onakvima kakve one zaista jesu.'

Kazao je i da trenutno ne namjerava poduzeti korake protiv Mamića.

'Ne planiram ništa. Šokiran sam i osupnut. Vidjet ću što ću učiniti kad vidim što je sve točno rečeno.'