Podijeli članak

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Diana Mamić kazala je u razgovoru za BHRT da je u Općini Drvar epidemiološka situacija znatno pogoršana.

Na području Drvara od danas je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama. Do sada je u tom gradu potvrđeno 14 slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema riječima Mamić, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.

Ona je podsjetila da je 1. kolovoza održana sjednica općinskog Kriznog stožera, u suradnji s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva Hercegbosanske županije, na kojoj je zaključeno da se, upravo zbog takve situacije, donesu oštrije mjere na prostoru Općine Drvar.

"Naime, donesena je odluka da se za sada skrati radno vrijeme ugostiteljskih i trgovačkih objekata i da se zabrane sva okupljanja više od pet osoba, upravo zbog toga što je, bez obzira na stalne apele građanima, došlo do opuštanja. Znači, ljudi se druže, ugostiteljski objekti su puni, ne drži se udaljenost, ne nose se maske. Pokušat ćemo jednom blagom restrikcijom. Ako se situacija u Općini Drvar i drugdje nastavi pogoršavati spremni smo donijeti i rigoroznije mjere, uvesti čak i policijski sat i potpunu zabranu rada ugostiteljskih objekata", kazala je Diana Mamić.