Podijeli članak

Srbijanac Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski berberin, vraća se u niški zatvor pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu okončano njegovo psihološko vještačenje.

Ovaj nalaz treba ocijeniti je li Ninoslav bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno čeka li ga robija ili liječenje.

Aleksandra Karimanović, majka otete djevojčice kaže za srbijanske medije da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka - i to zauvijek.

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu 12-godišnje djevojčice, trajalo je mjesec, a obavljeno je po nalogu suca za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. 

Nalaz i mišljenje vještaka bit će dostavljeni sudu i tužiteljstvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti. 

Više javno tužiteljstvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju djevojčicu.

Majka otete djevojčice je izjavila za medije da za Ninoslava postoji samo jedna pravedna odluka.

Jeste dugo trajalo vještačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobijediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvijek tamo ostane“, rekla je Aleksandra Karamanović.

Malčanski berberin uhićen je 5. siječnja na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. prosinca kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba pokazati put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio pobjeći. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.