Podijeli članak

Hrvatska obala svakog je ljeta mamac za brojne slavne, radilo se o sportašima ili pak poznatim ljudima iz ostalih djelatnosti, a ništa drukčije nije ni ove godine usprkos pandemiji korona virusa.

U Split je tako stigao Earvin Magic Johnson, legendarni razigravač Los Angeles Lakersa prošlog stoljeća i jedan od najboljih košarkaša svih vremena! 

Johnson je u Split stigao na mega jahti Aquili dugoj 85,6 metara i vrijednoj oko 150 milijuna američkih dolara. Aquila je sagrađena 2010. godine, a prvotno se zvala Cakewalk. Na 86 metara broda stane tek 12 gostiju, a ima osam kabina i čak 28 članova posade! S jahtom se privezao na splitsku Zapadnu obalu, ispred 'Maduro bara', gdje se i inače vežu jahte ove veličine koje pristižu u Split, a oduševljeni djelatnici brzo su ga prepoznali i zamolili ga za fotografiju.

Tjedni najam tijekom ljeta košta 945 tisuća eura + dodatni troškovi, koji naravno - nisu nimalo mali. Još 2010. godine Aquila je dobila nagradu za najbolje dizajniranu jahtu, a 2016. potpuno je renovirana te je tad nagrađena kao najbolji renovirani brod. Riječ je o jahti vrijednoj gotovo milijardu kuna  koju je proslavljeni košarkaš unajmio i prošle godine kada je s prijateljima plovio talijanskom obalom. Jahta je opremljena svim mogućim luksuzima, a ima i vlastiti noćni klub.

Kako doznaju 24sata, Magic Johnson, njegova obitelj i prijatelji u Splitu bi se trebali zadržati koji dan, nakon čega plovidbu nastavljaju prema drugim destinacijama na Jadranu.

Magic Johnson nakon svoje košarkaške karijere postao je vrlo uspješan poslovni čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na čak milijardu dolara.