Podijeli članak

Tagovi

Ako se borite s mišlju da ste fulali izbor karijere, ovaj vam članak neće pomoći. U njemu predstavljamo pravog profesionalca, točnije profesionalku zaposlenu u islandskom hotelu Fosshótel Hellnar na poluotoku Snæfellsnes. Taj pusti poluotok ima jako malo stalnih stanovnika, a među njima je i mačka imena Pál Dánielsdóttir. Zovimo je Pál. A maca nije samo ukras i razbibriga ona ima stalno zaposlenje kao hotelski mišepazitelj.

Nije nikakva šala, piše lokalni portal Guide to Iceland Pál je čak dobila i zaposleničku iskaznicu. Na kartici piše, njezino puno ime, i pozicija hotelski mišepazitelj (oni su to na engleskom nazvali Hotel Mousekeeper). Kao što i sam naziv pozicije ukazuje - ova mačka brine da miševi ne prilaze hotelu.

Vlasnici najnovijeg hotelskog zaposlenika je mađarski par Dániel Puskás i Zsuzsi Szabó svojoj su maci otvorili službeni Instagram. 
Dániel i Zsuzsi u Island su došli 2006., otkada rade u hotelima, a skrasili su se u ovom posljednjem u kojem je i njihova maca dobila posao. Pa tko ne bi ostao na takvom radnom mjestu?

ž"Ona je tako strastvena lovkinja miševa da nije dolazilo u pitanje, morala je dobiti svoju radnu iskaznicu", kazao je Dániel. Kako tvrde predstavnici Fosshótela svi zaposlenici imaju jednak tretman. "Pokušavamo stvoriti zabavno i pozitivno ozračje za zaposlenike i za goste. Ovo je pokusna pozicija za sad, no ako sve dobro prođe, otvoreni smo za dodavanje još mišepazitelja."