Podijeli članak

Lutkarsko kazalište Mostar je povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježio 15.svibnja održao nagradni natječaj. Budući da zbog pandemije nismo mogli pozvati našu publiku na redovite izvedbe predstava odlučili smo se dan obitelji obilježiti na malo drugačiji način. Nagradni natječaj je bio otvoren za tri dobne kategorije. Najmlađi uzrast, djeca 3 - 8 godina trebali su dostaviti svoje crteže omiljenih likova iz naših predstava; malo starija publika uzrasta 9 - 14 godina trebala je dostaviti fotografiju svojih radova koje su napravili u vremenu boravka u svojim kućama. Natječaj je također bio otvoren i za nešto stariju populaciju tj. za sve roditelje, tetke, bake, djedove koji su trebali dostaviti fotografiju onoga što su po načelu uradi sam napravili u ovom neobičnom vremenu – proteklih mjesec i pol.

Na mail adresu Lutkarskog kazališta Mostar dospjelo je mnoštvo kreativnih radova što je otežalo zadatak našem žiriju u sastavu Ivan Nevjestić, Anela Planinić, Ružica Bošković, Marta Haubrich, Jadranka Popović-Miljko i Tibor Oreč. No, ipak smo jednoglasno donijeli odluke o najinspirativnijim radovima. Podjelu smo upriličili u parku ispred kazališta i u našemu predvorju dana 20.5.2020. u 11 sati uz poštivanje sigurnosnih mjera.

Nagrade u kategoriji djece od 3 - 8 godina su osvojili:
1. Lucija, 7 godina, Ljubuški;
2. Rafaela, 7 godina, Mostar;
3. Vita, 4 godine, Mostar.

Nagrade u kategoriji djece od 9 - 14 godina su osvojili:
1. Petar, 14 godina, Mostar;
2. Ela, 9 godina. Mostar;
3. Jana, 12 godina, Mostar.

Nagrade u kategoriji za odrasle su osvojili:
1. Tata Armin, Sarajevo;
2. Ehlimana, Jablanica;
3. Tata Refik, Mostar.
Svim nagrađenima čestitamo! Također čestitamo i zahvaljujemo se svima koji su se prijavili i sudjelovali u natječaju. Obavještavamo sve koji su sudjelovali da smo i za njih pripremili iznenađenje i nagradu. Svi sudionici će dobiti po dvije gratis ulaznice za predstavu po izboru u sezoni 2020./2021.

Fotografije sa dodjele nagrada kao i same nagrađene radove možete pogledati na službenoj facebook stanici.