Podijeli članak

Bok, ti si Hrvat? Da, rekao sam” i pomislio da sanjam ovaj trenutak. Sanjao sam takvo što, ali u tim mojim ranijim snovima možda nije bio Ramos, ali Real Madrid zasigurno jest. “Ah, Hrvatska je prelijepa zemlja s odličnim nogometašima”, dodao je Sergio Ramos kada sam mu prišao s molbom za jednom fotografijom. Siguran sam da je mislio prije svega na Luku Modrića koji je u Madridu, Španjolskoj, a usudio bih se reći, u svijetu megazvijezda i iznimno cijenjen.

Real Madrid ime je koje svakom zaljubljeniku u sport nešto znači. Neki ga vole, neki manje. Jedno je sigurno, teško je biti ravnodušan prema njemu. I pomislili biste da je igrač takvog kluba hodajuća arogancija i da od vlastitog nosa ne vidi ništa i nikoga oko sebe. No, kao i mnoge predrasude, i ta padne u vodu kada se nađete oči u oči s takvim zvijezdama. 

Ono što je puno važnije je činjenica da u kampu Real Madrida vlada jedna atmosfera poštovanja, od redara na ulazu pa do predsjednika kluba. Ljudi u klubu će reći da je svaki pojedinac važan u ostvarivanju zadanih ciljeva kluba. A oni su uvijek jasni, osvojiti što više trofeja i što više tržišta. Pobjeda se osjeti u zraku kada se približite Realu.

Globalni pristup poslovanju 

Real Madrid u 2017. godini u svom financijskom izvješću predstavio je rekordne prihode s više od 700 milijuna eura. Takvo što mogu zahvaliti, prije svega, osvajanju Lige prvaka po 12. put i prvenstva Španjolske po 33. put. Ove brojke ukazuju da je Real Madrid uistinu kraljevski klub. Oni koji ga manje vole reći će da takav pridjev vuče zbog patronata kraljevske palače u Madridu. No, bilo kako bilo, Real Madrid je institucija kakvih ima malo u svijetu sporta...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...