Podijeli članak

Dok su lovili divljač, jedan od lovaca je naišao na skupinu migranata. Doveo ih je pred prostorije DVD-a i ondje su dočekali policiju, rekao je za 24sata potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Desno Sredičko.

Skupina od 30-ak migranata nije naletjela na policajce, nego na lovce, među kojima je bio i policajac, inače član lovačkog društva. Ilegalni migranti uhvaćeni su u Desnom Sredičkom, mjestu u Karlovačkoj županiji koje se rijekom Kupom graniči sa Zagrebačkom županijom.

- Ilegalni migranti nisu pružali otpor, a ubrzo je pozvana karlovačka policija koja ih je pokupila i odvezla - rekao je potpredsjednik DVD-a. Stanovnik kuće ispred koje su posjednuti ilegalni migranti rekao je da tada nije bio kod kuće, ali da je čuo što je bilo.

- Ma dosta mi je o tome pričati. Migranti prolaze kroz naše mjesto i susjedno, a naravno kreću kroz šume. Nije mi poznato kako su ovi migranti stigli u naše mjesto. Možda ih je netko od krijumčara dovezao iz Bosne i Hercegovine pa ih pustio u šumu - kaže stanovnik koji je vrlo negodovao na spomen migranata. No prije dolaska u Desno Sredičko, na mostu prije Lasinje, stoji policijska patrola.

- Policajci na mostu stoje upravo zbog učestalog pojavljivanja migranata. Mi nismo imali probleme s migrantima, no susjed je vidio policiju koja ih privodi - rekla je jedna od stanovnica Prkosa Lasinjskog te nas uputila prema drugoj susjedi, kojoj su migranti nedavno provalili u vikendicu.