Podijeli članak

Letovi u londonskoj zračnoj luci  Gatwick opet su zaustavljeni zbog novog izvještaja o dronu.
 
Dron je viđen oko 17:10 po lokalnom vremenu, a putnici i ovoj zračnoj luci su opet zapeli, javlja BBC.
 
Zračna luka Gatwick otvoren je jutros nakon što je zbog dronova bio zatvoren od srijede navečer.
Letovi na njemu su bili zaustavljeni nakon što su u srijedu i u četvrtak uočeni dronovi koji su nadlijetali piste.
 
Londonska policija poslala je na teren helikopter i snajperiste, ali još uvijek nije uspjela pronaći osobe koje upravljaju dronovima.
 
Kaos na Gatwicku
 
Podsjetimo, kaos na Gatwicku počeo je u srijedu oko 21 sat po lokalnom vremenu. Tada su pokraj ograde zračne luke  letjela dva drona. Oko 4 ujutro zračna luka je otvorena, ali je već 45 minuta kasnije zatvoren zbog novih dronova. Tada je počelo otkazivanje letova i njihovo preusmjeravanje, a oko 10.000 putnika tada je bilo pogođeno tim mjerama.
 
U četvrtak je pak policija izjavila kako je napad dronovima namjeran čin kojim se želi poremetiti zračni promet, prenosi Index.hr. Ipak, nije bilo naznaka da se radi o terorističkom činu. Preko 20 policijskih jedinica počelo je tražiti počinitelja kojem prijeti do pet godina zatvora, a vojska im pomaže. Do četvrtka je 120.000 putnika pogođeno otkazivanjem letova, a policija je izvijestila da je bilo još 50 slučajeva viđenja drona otkako je zračna luka prvi put zatvorena.
 
U petak ujutro je EasyJet izjavio da je njihov let uspješno sletio, a iz zračne luke su poručili da su otvoreni. Gatwick je pak prije zatvaranja očekivao rekordnu blagdansku sezonu letova.