Podijeli članak

Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Udruženjem kardiologa HNŽ povodom Svjetskog dana srca, a u okviru kampanje 'Dani srca' devetu godinu, nastoji promovirati zdrave stilove života kroz uključivanje što većeg broja mladih, sportaša i ostalih građana Grada Mostara u niz sportsko-rekreativnih aktivnosti.

„Jako smo ponosni da ovaj sportski dio počinje s djecom s posebnim potrebama koji kreće u petak 28. rujna u 9:30 na lokalitetu Španjolski trg. 29. rujna imamo djecu predškolskih ustanova, djecu osnovnih i srednjih škola, i u nedjelju imamo šetnju u pravilu za građane treće životne dobi, međutim svi su dobrodošli i svi će biti uključeni u tu aktivnost“, rekao je viši sportski menadžer Sportskog saveza grada Mostara Dženan Šuta.

Koordinator aktivnosti u sklopu kampanje je kardiolog doc. dr. Emir Fazlibegović.

„U žižu interesa svjetske javnosti uvijek je jedan slogan. Ove godine to je slogan vezan za naše srce, „Moje srce je vaše srce-obećajte, učinite sebi, pomozite sebi“. Zašto je to važan slogan ? Zato što je usmjeren ka objedinjenju svih aktivnosti vezanih za promjenu stila života samog i njegovog okruženja, znači njegovih prijatelja i rodbine na prevenciji faktora rizika kardiovaskularnih bolesti. Znači da će svaka osoba teško sama promijeniti život, ali uz pomoć drugih i podršku ljudi može te stilove lošeg života promijeniti i na taj način pomoći samom sebi“, istaknuo je dr. Fazlibegović.

Pokrovitelj manifestacija je i grad Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić ističe veliku važnost ovoga događaja.

„Vrlo je važno reći da smo se mi kao grad aktivno uključili u borbu protiv različitih rekao bih loših navika života, da bi produžili i podigli kvalitetu ljudskog života. Ove godine smo u taj program ušli sa Svjetskom bankom i u tom projektu su dva grada u Bosni i Hercegovini, mi i Zenica, i to radimo uz pomoć Federalnog Ministarstva zdravstva. Sigurno da za ovaj projekt treba pohvaliti našu liječničku komoru koja se aktivno uključila u ovu priču. Moram se zahvaliti i svima onima koji su poduprli sve ove aktivnosti na različite načine od donacija do uključivanja. Mogu reći da je šira društvena zajednica grada Mostara uključena u ovaj projekt i vjerujem da ćemo na ovakav način početi mijenjati neke loše navike“, rekao je Bešlić.

Program "Dani srca" počinje danas a trajat će do 30. rujna.

Luka Šurkalović