Podijeli članak

Osvježavajući kolač s malinama i mascarpone kremom odličan je desert za vruće ljetne dane, napominje Slatki svijet koji i donosi recept.
 
Sastojci
 
Sastojci za kremu i podlogu
 
1 veliki paket (400 g) piškota
500 ml slatkog vrhnja
500 g mascarpone sira
2 vanilin šećera
450 g zamrznutih malina
 
Preljev za piškote
 
200 ml vode
sok i korica od 1 limuna
5 žlica šećera
 
Priprema
Maline istresite u cjedilo pa ostavite neka se odlede na sobnoj temperaturi.
Vodu prokuhajte sa šećerom te limunovim sokom i koricom. Kuhani sirup procijedite pa ostavite sastrane da se ohladi. Ukoliko želite u sirup možete dodati i malo soka koji ostaje prilikom odmrzavanja malina.
Slatko vrhnje (200 ml) izmiksajte s vanilin šećerom pa lagano sjedinite s mascarpone sirom.
 
Svaku piškotu lagano umočite u ohlađeni sirup pa slažite jednu do druge u manji kalup za pečenje (cca 25 x 30 cm). Preko piškota premažite polovicu pripremljene kreme pa ravnomjerno rasporedite pola malina.
Ponovite postupak još jednom; piškote umočene u sirup od limuna, krema od mascarpone sira pa maline.
Kolač premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja i spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.