Podijeli članak

Nakon što ga je Vijeće Županijskog suda Tuzla prije nekoliko dana osudilo na kaznu zatvora od devet godina zbog kaznenog djela zloupotreba položaja i udruživanje radi činjenja kaznenih djela danas se priopćenjem za javnost oglasio Jerko Ivanković Lijanović.

Žao mi je što mediji i dalje prenose i nasjedaju na djelimične i do kraja neistražene informacije iz kojih javnost izvodi krive zaključke. Primjer je upravo posljednji preneseni tekst CIN-a u kojem su objavljeni iskazi Delibajrića i Hublića. Ono što je istina, a što javnost ne zna jeste da Delibajrić i Hublić imaju dva iskaza, jedan u kojem kažu da nikome nisu ništa morali davati i da nisu davali, a da su uredno dobivali poticaje”, ističe Lijanović, te je dodao

Drugi iskaz za šta postoje dokazi, dali su nakon ucjenjivanja od istražnih organa i kupovanja od aktualne vlasti te nakon što ih je savjetovao o tome šta bi bilo za njih dobro da kažu, kako su i sami rekli, njihov komšija policijski inpektor. Nakon svega navedenog su promijenili iskaz koji im je plaćen sa cca 350.000 KM što ne sumnjam da je za njih dobro”.

On ističe da se govori u tekstu i da ih je netko ucijenjivao za plaćanje poticaja, pokazujući im SMS poruku od njega, piše Radiosarajevo.ba.

Ja imam isti broj telefona posljednjih 15 godina poznat svima koji su imali samnom kontakte, pa i predstavnicima medija. Tražili smo da se to provjeri i je li to poruka poslana sa mog telefona te je li takva poruka ikada stigla na telefon te osobe koja im je navodno pokazala tu poruku ali te činjenice Tužiteljstvo nije htjelo prezentirati kao materijalni dokaz izvodom SMS poruka iz telekoma za te brojeve iako je to jako jednostavno jer su vjerojatno provjerili i vidjeli da takve poruke nije bilo“, tvrdi Lijanović.