Podijeli članak

U subotu je u Tomislavgradu odigrana završnica mini odbojke Lige Hercegovine za djevojčice rođene 2007. godine i mlađe. 

Prvo mjesto pripalo je ekipi OK Delminium, srebro je pripalo HŽOK Blato iz Širokog Brijega, treće mjesto osvojio je ŽOK Libero iz Ljubuškog, a četvrto SOK Mostar. 

O samom natjecanju razgovarali smo koordinatorom Lige Antom Jurčevićem. 

"Ovo je prvo natjecanje u Hercegovini gdje sudjeluje 8 klubova. Pravila igre Mini odbojke su prilagođena djeci uzrasta 2007.i mlađe godište koje je odredila međunarodna odbojkaška organizacija. Pod tim pravilima djeci je omogućeno da lakše usvajaju odbojkaške elemente igre, gdje su manje dimenzije terena nego u velikoj odbojci. Dimenzije terena su 6 m dužine i 4,5 m širine gdje je mreža na 2 m visine. Igraju 3:3. I s tim je djeci omogućeno da uspješno igraju, s tim dobivaju pravi temelj i pripremaju se za veliku odbojku", kazao je za pogled.ba Jurčević i dodao: 

"Organizatori natjecanja su magistri kineziologije, prof. Nikola Šimić koji vodi Školu odbojke Grude koji su ujedno i prvaci svoje skupine u Maloj odbojci, te prof. Ante Jurčević, voditelj ekipe OK Delminium iz Tomislavgrada. Potporu imamo od naših kolega iz svijeta odbojke koji vode odbojkaške klubove u Hercegovini gdje smo zajedno s njima pokrenuli sve ovo". 

Jurčević je istaknuo važnost natjecanja za karakterni i osobni razvoj mladih odbojkašica, te stvaranje radnih navika i odgovornosti.-

"Planiramo raditi na omasovljenu sporta i da se što više klubova i djece u ovaj projekt uključi. Preporučujem roditeljima da svoju djecu uključe u ovaj sport jer s njima rade vrhunski ljudi i treneri", poručio je Jurčević. 

On je najavio Final Four u maloj odbojci koji se sljedeći vikend igra u Grudama. Razlika Mini odbojke i Male odbojke je u dimenziji terena, godištima i visini mreže, a igraju djevojčice od 2005.godišta te mlađe.