Podijeli članak

Za veliki broj korisnika pametnih telefona jedna od najvažnijih opcija prilikom odabira pametnog telefona jest kvaliteta kamere, a kada su u pitanju najjači modeli, gotovo da se i ne može pogriješiti jer svi uređaji nude odličnu optiku.

Kako bi se razlikovali od konkurencije te korisnicima ponudili što kvalitetnije iskustvo fotografiranja, pametni telefoni danas dolaze i s dodatnim opcijama, poput umjetne inteligencije koja se brine za prepoznavanje uvjeta fotografiranja i korištenja najboljih postavki te s više kamera.

LG je predstavio smartphone V40 ThinQ koji dolazi s čak pet kamera, tri sa stražnje strane i dvije s prednje strane, koje pokrivaju sve kutove snimanja pa će se tim telefonom moći snimiti fotografije širokog kuta, zumirati i, naravno, snimati portretne fotografije sa zamućenom pozadinom, piše Zimo.co.

Sa stražnje strane nalaze se tri kamere – standardna kamera od 12 MP, kamera širokog kuta (107 stupnjeva) rezolucije 16 MP te telefotokamera od 12 MP, dok se s prednje strane nalaze kamera od 8 MP za selfije i dodatna kamera od 5 MP širokog kuta koja će omogućiti snimanje grupnih selfija.

Zanimljiva opcija jest mogućnost snimanja triju fotografija u isto vrijeme (s tri stražnje kamere) i povezivanje tih fotografija u animaciju te, naravno, neizostavna umjetna inteligencija. Kako uređaj dolazi s tri različite kamere, tako ni njihova kvaliteta nije jednaka – na The Vergu, na kojem su već testirali ovaj uređaj, kažu kako npr. kvaliteta telefotosnimaka u zatvorenim prostorima nije najbolja, no općenito su iznimno zadovoljni s mogućnostima kamera.

Iako će LG V40 ThinQ biti najprepoznatljiviji po kamerama, taj pametni telefon dolazi i s drugim naprednim opcijama – ima ekran dijagonale 6,4 inča rezolucije 1440 x 3120 piksela, 6 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora koji se može nadograditi microSD memorijskim karticama, a pokreće ga Snapdragon 845 te Android 8.1 Oreo, piše Zimo.co.

Otporan je na vodu i prašinu (IP68), ima i utor za slušalice od 3,5 mm, bateriju kapaciteta 3300 mAh, mogućnost brzog i bežičnog punjenja, dok je senzor otisaka prstiju smješten sa stražnje strane kućišta.

Novi LG-jev smartphone s pet kamera na tržištu će se pojaviti tijekom ovog mjeseca po cijeni između 900 i 980 dolara.