Podijeli članak

Letu štuke nakon regijske koncertne promocije albuma u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu dolaze u Mostar gdje će u organizaciji Rock škole Mostar 21.06. u OKC Abrašević u 20:30 sati predstaviti svoj četvrti studijski album 'Topla voda'.

Samim time će se uz podršku Grada Mostara obilježiti i Svjetski dan glazbe, te ovim velikim koncertnim događajem zaključiti sedma Rock školska godina.

Letu Štuke su krajem 2018. godine objavile dugoočekivani album kojeg je, kako kritika, tako i publika objeručke prihvatila te upoznala kroz sad već potvrđene hit naslove 'Bože zdravlja', 'Supermarket', 'Topla voda', te 'Zemlja gori' na kojoj je uspostavljena suradnja s Dubioza kolektiv. 

Dosadašnja regijska promocija albuma polučila je veliki uspjeh gdje ih je publika ispratila ovacijama što ne sumnjamo da će se ponoviti i pred Mostarcima.

Rock je došao iz subkulture i vremenom mutirao u čuvara urbane kulture i temeljnih vrijednosti bivšeg sustava. Ovaj sustav donosi nove vrijednosti, rekao bih suprotne od onih.

Takvom marginaliziranom rocku u svakom slučaju treba Mostar Rock School. Ne toliko zbog njega samog koliko zbog generacija koje dolaze. Kakve god bile njegove dalje mutacije, rock će ostati zvučna slika individualne slobode nasuprot psihologije stada. Raduje me to što neke mlade ljude zanima rock. To je znak da nije sve otišlo u p.opulizam i m.aterijalizam. Volio bih da se taj rast nastavi. U svakom slučaju neophodno je da se netko bavi edukacijom mladih u tom smislu. Zato podržavam Rock školu
”, kaže Dino Šaran, frontman Letu Štuke.

Osim Letu Štuka, na koncertu će zasvirati i polaznici Mostar Rock School. Podržite ih i vi svojim prisustvom na koncertu, te uživajte u nezaboravnom provodu sa Letu Štuke.

Ulaz na veliki koncert je besplatan. 
______________________

Mostar Rock Škola je u prethodnoj godini održala preko 5000 sati nastave za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, saksofon, vokal, audioprodukciju, kreativnu elektronsku produkciju i solfeggio, formirala 66 privremenih bendova kroz 5 ciklusa unutar "Session band" programa u kojem polaznici škole stječu iskustvo svirajući u bend formaciji što su imali priliku raditi više od 800 sati u minuloj školskoj godini. 

Pored ovoga, u prostorijama Rock škole je održano preko 2000 vježbi i proba glazbenika i bendova koji koriste infrastrukturu Rock škole. Od ožujka je Rock škola pokrenula i svoj film klub, MoRS Film Club, koji u dugoročnom razdoblju ima edukativan karakter. 

Također, u protekloj godini Rock škola je organizirala niz aktivnosti od čega 72 koncerta i svirke zajedno s Booking odjelom škole, pokrenula Mobile Rock School u devet hercegovačkih gradova, uzela sudjelovanje na dvije razmjene mladih, Društvo Manifest (Prijedor), Biti Mlad (Slo) i UWCiM, održala dva masterclassa, realizirala 16 studijskih snimanja u DK studiju Rock škole. 

O školi su pisali i reportaže snimali  svjetski mediji poput Norveške nacionalne televizijea NRK, ARTE – francusko-njemačke televizije. 

Jezgrene aktivnosti Rock škole Mostar podržava Ambasada Kraljevine Norveške, SIDA - Ambasada Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar.

Više informacija o Rock Školi Mostar možete pronaći na OVDJE.