Podijeli članak

U prošlotjednom zajedničkom videointervjuu s Antom Žižićem, naš reprezentativac i košarkaš LA Lakersa Ivica Zubac otkrio je kako mu je novi suigrač LeBron James rekao da mu ruke uvijek bude spremne na hvatanje dodavanja, čak i ako misli da nije otvoren.

Zubac očito nije jedini igrač Lakersa kojem je najbolji košarkaš današnjice dao taj savjet, ili bolje rečeno - naredbu. Dok Zubac s reprezentacijom iščekuje utakmice s Litvom i Poljskom na početku drugog dijela kvalifikacija za SP 2019., mnogi Lakersi već su se okupili na neslužbenim pripremama za novu sezonu.

Generalni menadžer Rob Pelinka otkrio je detalj s jednog od takvih treninga. Razgovor s neimenovanim suigračem, kojem je ispala lopta nakon LeBronova dodavanja, tekao je ovako:

LeBron: "Voliš li svoj nos?"

Suigrač: "Da..."

LeBron: "Onda nek ti ruke budu spremne ili ću ti ga razbiti!"

James je ovog ljeta treći put u karijeri promijenio klub prešavši iz Clevelanda u Lakerse, koji su potpuno promijenili momčad i od prošle sezone zadržali samo nekoliko talentiranih klinaca, te je napunili veteranima, mahom s reputacijom igrača teških za treniranje. No mladi trener Luke Walton ne bježi od izazova vođenja takve momčadi i određivanja tko će koliko igrati.

"LeBron će igrati puno, haha. Ostali igrači o tome će odlučivati na treningu, tko igra onako kako želimo, imamo li s njima protok lopte, rade li sve male stvari u obrani koje naglašavamo... Ako sve radiš dobro, igrat ćeš. A na utakmicama će, ovisno o tome tko je kako raspoložen, netko igrati više, a netko manje. Oni koji ne igraju, navijat će s klupe. Imat ćemo 10-11 igrača koji su redom naviknuti imati veliku minutažu i svi će, od prvog do zadnjeg, nešto morati žrtvovati za momčadski uspjeh", objasnio je Walton.

A koliko će od toga igrači prihvatiti, saznat ćemo uskoro. Nova sezona počinje za tek nešto više od mjesec dana.