Podijeli članak

Crnogorska policija uhitila je J.B. (37) iz Srbije zbog sumnje da je izvršila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Lisice na ruke stavljene su joj nakon što je u Kolašinu privedena M.S, također državljanka Srbije, kojoj je, kako tvrdi, J.B. ugovarala pružanje seksualnih usluga za novac i to joj naplaćivala.

Njih dvije su inače, sudionice skandala u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota, iz studenog prošle godine, prenose "Vijesti".

Naime, kako su tada pisali mediji, osuđenik Đ.P. koji kaznu izdržava u toj zdravstvenoj ustanovi, na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, s jednom obnaženom i drugom djelomično obnaženom ženskom osobom, obučenom u uniformu zdravstvenog radnika.

Do jučer, javnost nije imala informaciju da je tijekom istrage utvrđeno da su upravo njih dvije bile "gošće" osuđenika.

Nakon uhićenja J.B, jučer je iz UP priopćeno da je kolašinska policija prvobitno utvrdila da je za M.S. raspisana lokalna potraga u Odjelu sigurnosti Kotor, zbog sumnje da je umiješana u posredovanje u prostituciji.

Objašnjavaju da su nakon istrage došli do osnova sumnje da je J.B. počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu M.S.

"Na način što je u prethodnom periodu više puta poticala na prostituciju oštećenu M.S... Prema izjavi M.S. ona je zbog teške materijalne situacije pristala da se posredstvom J.B. bavi prostitucijom, za šta joj je osumnjičena J.B. davala polovicu dogovorenog novca, te da se prostitucijom uglavnom bavila na teritorijama Podgorice i Kolašina", priopćeno je iz UP.

J.B. je uhićena u Petrovcu, a zatim je budvanska policija provela u Centar sigurnosti Podgorica, gdje su inspektori od nje prikupili informacije i oduzeli joj telefon.

Javnost je bila zapanjena kada je na Facebook dospjela fotografija pacijenta okruženog "medicinskim osobljem", koje su se se njim slikale u raznim pozama u psihijatrijskoj bolnici "Dobrota" u Kotoru.

Njih dvije, naravno, nisu bile medicinske sestre, već su samo bile odjevene u bijele mantile.

Tako je bolnica pokrenula istragu u suradnji sa MUP-om.

Ove dvije "sestre" ne samo što nisu bile zaposlene u bolnici, već njihova posjeta nije zabilježena, a nitko iz osiguranja nije primijetio da su one ušetale.

"P. Đ. se aktuelno nalazi na hospitalnom liječenju u našoj ustanovi, na Sudskom (forenzičkom) odjelu naše bolnice. Odjel je zatvorenog tipa sa prisutnim video-nadzorom i uposlenicima privatne tvrtke osiguranja, pored redovno zaposlenog medicinskog osoblja. Sama specifičnost odjeljenja i činjenica da se radi o sudskim (forenzičkim) pacijentima, često počiniteljima najtežih krivičnih djela, diktira i drugačiji sustav nadzora ove kategorije pacijenata, što podrazumijeva: 24-satni video-nadzor odjela; restriktivni režim posjete pacijentima uz evidenciju svih posjeta od strane ovlaštene tvrtke osiguranja u posebnoj knjizi", rekao je tada vršitelj dužnosti direktora te ustanove Aleksandar Tomčuk.

Osiguranje kaže kako im nije jasno da se ovakvo nešto moglo dogoditi.