Podijeli članak

Ni nakon deset mjeseci, koliko je prošlo od misteriozne smrti mlade Mostarke, nesuđene brucošice Lane Bijedić (19), nema pomaka u istrazi ovog slučaja koji je potresao cijelu regiju, piše Avaz. 

Potvrdio je to jučer šef policije Zapadnohercegovačke županije Milan Galić, kazavši kako se i dalje vrše istražne radnje u ovom slučaju koji se vodi kao ubojstvo.

-Radi se o vrlo složenom djelu i izuzetno teškom slučaju, gdje ne bismo smjeli, da tako kažem, brzati. Nastojimo rasvijetliti sve činjenice i kompletnu istragu vodimo pod nadzorom Tužiteljstva -kratko je rekao Galić. 

Iako je novinarka avaza odgovore željeli dobiti i u Tužiteljstvu ZHŽ, Josip Aničić, jedan od tužitelja u ovom slučaju, jučer zbog prezauzetosti, kako je naveo, nije mogao izaći u susret.

Tijelo Lane Bijedić, podsjetimo, lokalni ribar uočio je 6. listopada prošle godine u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Tog dana njen nestanak policiji je prijavila majka Nina, nakon što joj se kćerka, koja je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati u Sarajevo na studij, nije javljala na telefonske pozive.