Podijeli članak

Ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić rekao je za Pogled.ba kako bolnica i dalje funkcionira normalno unatoč sve većim problemima sa porastom broja zaraženih koronavirusom. 

-Naša 'covid bolnica' je spremna za daljnji prijem pacijenata. Dodatne ekipe smo prebacili u 'covid bolnicu', imamo jednoga pacijenta na respiratoru i nije nam ostalo mnogo toga osim da pratimo stanje i svakodnevno mu se prilagođavamo - rekao je Kvesić za Pogled.ba.

Dodao je kako operacijski program i dalje radi neometano, kao i sve klinike na SKB Mostar.

-Za sada nemamo dodatnih problema i nadamo se da će tako ostati. Vidimo da broj zaraženih i dalje raste, naravno da nismo oduševljeni s tim, ali naše je da se borimo. Mislim da možemo odgovoriti na sve izazove, imamo dovoljno ljudi i znanja da se možemo oduprijeti problemima koje nam predviđaju kada je koronavirus u pitanju - rekao je ravnatelj Kvesić za naš portal. 

Još jednom je poslao apel svima da se pridržavaju mjera koje je postavila struka, te tako pomognu smanjenju broja zaraženih koji se ovih dana broje u stotinama. U suprotnom, problemi sa kojima se danas suočava zdravstveni sustav zbog koronavirusa biti će zanemarivi u odnosu na one koje ćemo imati ako se broj zaraženih nastavi povećavati ovim tempom.