Podijeli članak

Hrvatski reprezentativac Tonći Kukoč idućeg tjedna će postati novi igrač HŠK Zrinjski. 

Kukoč, čiju su karijeru obilježile priče o kontroverznim potezima u ponedjeljak će potpisati ugovor, a nakon podijeljenih reakcija od strane navijača, odlučio je otvoriti dušu za SportSport.ba i pokušati objasniti da nije onakav kakvim ga predstavljaju.

"Dobio sam mnogo poziva i poruka oko dolaska u Zrinjski. Istina je, dolazim u ponedjeljak na potpis. Sada kada ovo govorim, bit ću iskren, brutalno iskren. Jedini koji su mi u ovom trenutku pružili ruku su gospodin Šulenta i trener Barbarić i zahvalan sam im na tome. Također, dugujem zahvalu i mom agentu Jerku Radiću, kao i Dariju Hodžiću. Oni su jedini koji su mi donijeli ponudu i jedini koji su bili uz mene, pored obitelji, supruge i trenera Skromrlja. Više vrijedi ona ruka koja će vas dočekati kada ste na dnu, nego milijun onih koje su vam pružene kada ste na vrhu", počeo je Kukoč svoju priču za SportSport.ba.

Kukoč ne krije da je plaćao ceh zbog poteza iz prošlosti, ali za svoj 'loši' imidž krivim smatra novinare iz Hrvatske. 

"Zbog majice protiv HNS-a meni su propadali angažmani u Dinamo Kijev, Stuttgart i Bolognu. Za to sam kriv ja sam, ali za loš glas i imidž koji je napravljen uz moje ime su krivi hrvatski novinari. Naravno, čast izuzecima. Kada sam bio proglašen za najboljeg beka u Bugarskoj, uvijek su pisali kontroverzni Kukoč najbolji igrač, zločesti Kukoč zabio gol. Ti epiteti su me pratili kada bih god napravio nešto dobro", požalio se Kukoč.

I u mladosti su Kukoča pratili razni epiteti. Mislilo se da će biti prepušten ulici. 

"Kada sam pohađao osnovnu i srednju školu, sjećam se da su razrednice govorile mojim vršnjacima da se ne smiju družiti sa mnom. Bio sam označen kao propalitet koji će za godinu ili dvije prodavati drogu i završiti u zatvoru. Gledajući stvari sada, u životu ne moram više ništa napraviti jer sam već sada napravio i zaradio više nego što će oni za tri života. Ono što su govorili da ću postati ja, postalo je 90 posto njih. To je dokaz da život piše čudne priče. U karijeri nikada nisam imao problema s igračima, upravom ili navijačima. Bio sam obožavan gdje god sam igrao i mogu pogledati svakoga u oči."

Jedini razlog zbog kojeg dolazi u Zrinjski je, kako kaže, želja da osvoji titulu. 

"Zvalo me mnogo ljudi s namjerom da me odgovore od odlaska u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Zrinjski. Govorili su da ću propasti, a mi Hrvati smo prvaci u omalovažavanju i vrijeđanju drugih. Jasno je da ne dolazim tu zaraditi novce, jer sam imao mnogo veće ugovore, a moj jedini cilj je da osvojim titulu. Odmah da kažem, ponosan sam što ću biti igrač Zrinjskog i na svakoj utakmici koju budem igrao ću poginuti za klub. Hvala onima koji su mi poslali poruke i koji su uz mene", završio je Kukoč. 

Posljednji angažman Kukoč je imao u talijanskom Comu, a još je igrao za Livorno, Bresciju, CSKA iz Sofije, Hajduk, Hrvatski Dragovoljac... Bio je i u mladoj reprezentaciji Hrvatske zajedno s Brozovićem, Čopom, Kovačićem...