Podijeli članak

Tagovi

Manchester City slavio je na Old Traffordu, momčad Pepa Guardiole pobijedila je United 2:1, a nakon utakmice makljaža se s terena prebacila i podno tribina. Jose Mourinho uletio je u gostujuću svlačionicu, igrači su se međusobno potukli, a pomoćniku Pepa Guardiole razbijena je glava...

Jose Mourinho i Pep Guardiola na kraju utakmice i nisu djelovali neprijateljski raspoloženo. Povijest njihovog 'osobnog rata' seže još iz dana kad su obojica bili u Barceloni, a sukob se intenzivirao otkako su uspješni treneri. I traje... Pred očima javnosti sve je djelovalo miroljubivo, no nakon što su momčadi Uniteda i Cityja kročile u utrobu Old Trafforda nastao je pravi pakao. 'Treće poluvrijeme' velikog gradskog derbija dobilo je i svoju krvavu dimenziju, piše Tportal.

Očevici tvrde kako su nogometaši Cityja u gostujućoj svlačionici burno proslavljali pobjedu, a u jednom se trenutku na vratima pojavio - Jose Mourinho! Tražio je da se stišaju...

'Mourinho je došao do svlačionice Cityja, u kojoj se burno slavilo nakon velike pobjede, i tražio malo poštovanja. Igračima Pepa Guardiole to se nije svidjelo, a najburnije je reagirao mladi golman Cityja Ederson koji se prvi usprotivio Mourinhu', prepričavao je očevidac i nastavio:

'U naguravanju koje je nastalo nakon toga uključili su se igrači obje momčadi, a najgore je prošao Guardiolin pomoćnik Mikel Arteta koji je nakon sveopće gužve završio okrvavljene glave jer je zaradio posjekotinu iznad oka. Predmet koji ga je pogodio bacio je Romelu Lukaku.'

No, neredima podno tribina Old Trafforda tu nije bio kraj...

'Netko je iz svlačionice Cityja Mourinha zalio vodom, počeli su ga gađati praznim flašicama, a kartonska kutija od mlijeka pogodila ga je u glavu! Tek je tada nastao pravi kaos, igrači i osoblje oba kluba su krenuli jedni na druge. Nije se znalo tko koga tuče...', navodi očevidac.

Tko zna kako bi sve završilo da tučnjavu nisu prekinuli brojni zaštitari i policajci koji su čuvali sudačku svlačionicu. No, trebalo im je dobrih desetak minuta da 'raščiste' situaciju i razdvoje zaraćene strane.

Nakon svega ni Mourinho ni Guardiola nisu željeli komentirati incident podno tribina, kao da se niti nije dogodio. Čeka se izvještaj glavnog suca i kazne koje će odrediti disciplinska komisija.