Podijeli članak

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 449 uzoraka, od kojih je 12 pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskoj županiji (Tešanj) i Županiji Sarajevo (Sarajevo). 

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.000 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.105 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok su trenutno aktivna 122 slučaja pozitivna na COVID-19.

- Virus je još tu i nastavljamo živjeti u okolnostima stalne prijetnje te stoga konstantno moramo biti oprezni i pridržavati se propisanih mjera osobne zaštite - upozoravaju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Također naglašavaju kako su održavanje osobne distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ako na otvorenom nije moguće održati udaljenost od dva metra neke su od mjera kojima se uz često i temeljito pranje ruku i održavanje osobne higijene i higijene prostora može spriječiti širenje koronavirusa.

- Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge i sprječavamo porast broja oboljelih - ističu iz Kriznog stožera podsjećajući kako je Federalni zavod za javno zdravstvo izdao preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19 i druge preporuke, te da je na snazi zapovijed Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva od 31. svibnja koja se može naći web stranici Federalnog ministarstva zdravstva.