Podijeli članak

Kožulj je od ljeta 2018. godine nastupao u Poljskoj, u tamošnjem Pogonu iz Szczecina, za koji je odigrao 56 utakmica i pritom postigao 12 golova uz 11 asistencija.

Iz kola u kolo mediji su ga obasipali hvalospjevima i nerijetko dovodili u vezu s mnogo jačim klubovima od Pogona, a s obzirom na sve to, ne čudi što je vijest o sporazumnom raskidu suradnje dočekana kao iznenađenje.

"Moj ugovor je isticao na kraju sezone, ali Pogon je, na osnovu klauzule iz ugovora, imao mogućnost da me zadrži. Na kraju su odlučili drugačije", izjavio je za poljske medije Kožulj, koji se, kaže, pristao i odreći dijela plaće, piše Sportsport.ba

"Pogon mi je predložio da od ožujka do kraja lipnja primam 50 posto svoje plaće i pristao sam na to", dodao je.

Kožulj kaže kako mu je trener Kosta Runjaić još ranije nagovijestio da ga klub neće zadržati.

"U situaciji kada se nogomet ne igra, možda je i bolje što sam već sada slobodan i što se mogu vratiti svojoj obitelji u Mostar. Iznenađen sam i ja zbog svega, naravno, ali nogomet je nepredvidiv i morate biti spremni na sve to. U zadnje dvije godine trudio sam se da dajem maksimum u dresu Pogona."

Nije isključeno ni da Kožulj ostane u Poljskoj.

"Teško je reći. Moja dosadašnja karijera me naučila da nikada ne kažem - nikada. Još je ovo sve svježe i moram dobro razmisliti što i kako dalje. Za sada se mogu samo zahvaliti treneru Runjaiću što mi je dao priliku i što je vjerovao u mene. Da sam o njemu ovisio, sigurno bih ostao u Pogonu..."

Mostarac je u Pogon došao iz Hajduka, a kroz karijeru ranije je još igrao za Široki Brijeg, Vitez i Branitelj.