Podijeli članak

Nezavisni kandidat Dejan Kovač predao je DIP-u više od 16 tisuća potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Ekonomist kojega podupire HSLS, najavio je da će zagovarati građanske slobode jer se, kako je rekao, za slobodu treba boriti.

- Za razliku od mojih protukandidata, neću se koristiti politikama podjela, već politikama ujedinjenja. Krajnji je trenutak da se svi hrvatski građani ujedine pod jednom jedinm zastavom, a to je zastava RH, rekao je Dejan Kovač. 

S predizbornog skupa u Osijeku potencijalni predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović poručio je da građani stalno moraju imati nove planove i ciljeve jer - kad jednom stanemo - gubimo.

Slavonija je, kaže, u jednom trenutku stala. Vlada se, tvrdi, cijelo vrijeme poziva na racionalno, a ponaša se neracionalno.

- Patrioti jesmo, volimo svoje, ali ne može nam nacionalizam, bilo koji, biti izlika za djelovanje, za životni put. Jer to uvijek završi tako, kada ostaneš bez svih argumenata, da na kraju netko na neku zapaljenu kuću napiše - "njemačka kuća", "ruska kuća", "hrvatska kuća", "srpska kuća". Kada ostaneš bez argumenata sila je jedini argument. U Hrvatskoj gledamo nasilje i silništvo jedne političke organizacije već skoro punih 30 godina.

Družeći se s građanima u Zaprešiću potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro incijative o zabrani rada nedjeljom nazvao je licemjernima jer se, kako kaže, to pitanje moglo mnogo prije riješiti.

- U mojoj inicijativi u povećanju ovlasti predsjednika države definitivno jedan od prvih referenduma koji bi tebalo napraviti je da se zabrani rad nedjeljom.