Podijeli članak

Niko Kovač u Bayernu ima fantastičnu momčad, pogotovo nakon ljetnog prijelaznog roka u kojem je doveo zvučna pojačanja. Međutim, hrvatski stručnjak ima i jedan problem, a to je zadržati sva ta velika imena sretnima.

Jedan od velikih Kovačevih izazova ove sezone mogao bi biti kako u momčad istovremeno uklopiti Thomasa Mullera i Philippea Coutinha. 

Trenutačno, sudeći prema riječima bivšeg izbornika Hrvatske, ne postoji šansa da njih dvoje zaigraju skupa u sastavu što bi moglo predstavljati problem. Kako je rekao za službene stranice Bundeslige, Kovač je skeptičan oko ideje da mu ove dvije zvijezde igraju zajedno.

"To bi bilo prenapadački. Oba igrača imaju svoje kvalitete u napadačkoj igri, ali nama treba više balansa. Nisam u potpunosti otpisao tu soluciju, ali u ovom trenutku nije opcija", rekao je Kovač.

S obzirom na pozicijsku limitiranost obaju igrača, Kovač će morati biti vrlo kreativan kako bi obojicu održao sretnima i zadovoljnima, prenosi Index. Muller može igrati kao ofenzivni veznjak i drugi napadač ili kao krilo, dok je Coutinho više ofenzivni veznjak ili veznjak na poziciji krila - ne nužno tradicionalno krilo. 

Kako god se okrene, Bayern je na tim pozicijama ugodno popunjen što Kovaču zadaje vrlo slatke brige. 

Dosad u sezoni Muller je zabio jedan gol i dodao tri asistencije u sedam utakmica kroz sva natjecanja, dok Coutinho još nema učinak po pitanju golova i asistencija, a odigrao je četiri utakmice u svim natjecanjima ove sezone.